Śledź po węgiersku
Śledź po węgiersku |
Jedną z tradycyjnych, wigilijnych potraw jest «śledź po węgiersku». Jest kilka dobrych przepisów na tą potrawę, tu jeden z lepszych, prostych i szybkich. Smacznego!
Składniki:
- 1 kg płatów słonych śledzi,
- 6 szt. cebuli (duże),
- 3 łyżki octu,
- 1 szklanka oleju,
- 1 łyżka cukru,
- 1 liść laurowy, ziele angielskie,
- ½ l pikantnego keczupu,
Przygotowanie:
- Cebulę zeszklić na oleju, dodać ocet, przyprawy, na końcu keczup, zagotować, wystudzić.
- Namoczyć śledzie przez 2 godziny.
- Pokroić je na kawałki, wymieszać z wystudzoną cebulą w zalewie.
- Włożyć do słoja.
- Spożywać następnego dnia.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]