PRZEPISYSosy

Sos korniszonowy z zasmażką

Sos korniszonowy z zasmażką


Składniki:

  • 10 dag korniszonów,
  • 4 dag cebuli,
  • 4 dag tłuszczu,
  • 3 dag mąki,
  • ¼ – ⅓ l rosołu,
  • sól, cukier,

Przygotowanie:

  1. Cebulę obrać, opłukać, drobno posiekać, udusić na tłuszczu, dodać lekko zrumienioną mąką, zmieszać, rozprowadzić rosołem, zagotować.
  2. Do sosu włożyć drobno pokrojone korniszony, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem.
  3. Można dodać 2 dag masła.
  4. Zamiast rosołu można użyć 2 kostki przyprawy do zup.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x