Desery i napojeDietyPrzystawki

Surówka z truskawek, poziomek lub malin

Surówka z truskawek, poziomek lub malin. 


Składniki:

  • 40 dag truskawek, poziomek lub malin,
  • 8 – 10 dag cukru pudru,

Przygotowanie:

  1. Owoce przebrać, opłukać pod słabym strumieniem bieżącej wody, ułożyć warstwami w szklanej salaterce, przesypując cukrem, zostawić w chłodnym miejscu na 2 godziny.
  2. Można podać z bitą śmietaną lub sosem waniliowym (sosy).

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x