Zupa ogórkowa
Zupa ogórkowa
Składniki:
- 3 ziemniaki,
- 1 ogórek kiszony,
- 1 szklanka soku ogórkowego (wody z kiszenia ogórków),
- 2 łyżki śmietany,
- 1 łyżeczka mąki,
- 1 łyżeczka masła,
- 1 kostka bulionowa,
- ok. 1,5 litra wody,
Przygotowanie:
- Najpierw obrać trzy spore ziemniaki.
- Następnie opłukać, pokroić w kostkę i ugotować w wodzie.
- Po około 25 minutach dodać masło i kostkę bulionową, utrzeć ogórka na grubej tarce i dodać do zupy.
- Następnie dodać do zupy kwas z kiszonych ogórków, kontrolując jej kwaśność.
- Śmietanę zagęścić mąką, wlać do niej trochę zupy, dopiero potem połączyć z całością.
- Wreszcie posolić do smaku.
- Dodatkowo posypać posiekanym koperkiem.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]