PRZEPISYZupy

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa


Składniki:

  • 3 ziemniaki,
  • 1 ogórek kiszony,
  • 1 szklanka soku ogórkowego (wody z kiszenia ogórków),
  • 2 łyżki śmietany,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • 1­ łyżeczka masła,
  • 1 kostka bulionowa,
  • ok. 1,5 litra wody,

Przygotowanie:

  1. Najpierw obrać trzy spore ziemniaki.
  2. Następnie opłukać, pokroić w kostkę i ugotować w wodzie.
  3. Po około 25 minutach dodać masło i kostkę bulionową, utrzeć ogórka na grubej tarce i dodać do zupy.
  4. Następnie dodać do zupy kwas z kiszonych ogórków, kontrolując jej kwaśność.
  5. Śmietanę zagęścić mąką, wlać do niej trochę zupy, dopiero potem połączyć z całością.
  6. Wreszcie posolić do smaku.
  7. Dodatkowo posypać posiekanym koperkiem.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x