PRZEPISYZupy

Zupa z suszonych grzybów (grzybowa)

Zupa grzybowa z suszonych grzybów


Składniki:

  • 5 dkg suszonych grzybów,
  • ½ porcji włoszczyzny,
  • 1 cebula,
  • 4 dkg masła,
  • sól, pieprz ziarnisty.

Przygotowanie:

grzyby-suszenie
Suszarka do grzybów.
  1. Umyte grzyby namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie, a gdy napęcznieją,
    ugotować je w tej samej wodzie pod przykryciem z dodatkiem cebuli i kilku ziarenek pieprzu.
  2.  Oddzielnie ugotować wywar z włoszczyzny, pokrajanej na mniejsze części.
  3. Odcedzić włoszczyznę, a do wywaru dodać odcedzony wywar z grzybów.
  4. Zupę przyprawić do smaku solą, przed podaniem dołożyć masło.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x