Barszcz czerwony czysty na rosole z szynki
Barszcz czerwony czysty
– możemy oczywiście ugotować nie tylko z wołowiny. Ten przepis pokazuje, że równie dobrze możemy go sporządzić np z wędzonej szynki, lub boczku.
Składniki:
- 50 dag buraków ćwikłowych,
- 50 dag mięsa wędzonego (szynka, boczek),
- 25 dag włoszczyzny,
- 5 dag cebuli,
- liść laurowy, ziele angielskie,
- 1 szklanka kiszonego barszczu, lub koncentrat,
- sól, cukier, pieprz,
- 1 ząbek czosnku,
- ocet, lub kwasek cytrynowy.
Przygotowanie:
- Ugotować wywar podobnie jak w przepisie «barszcz na rosole» .
- Barszcz czerwony czysty gotujemy z buraków, z dodatkiem kiszonego barszczu, jak w przepisie.
- Zamiast z mięsa wołowego z kośćmi i włoszczyzną, można również sporządzić rosół z mięsa wędzonego (szynka, boczek).
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]