Mięso - potrawyPRZEPISYPrzystawkiŚniadanie

Befsztyk po tatarsku tatar

Befsztyk po tatarsku

(tatar)


Składniki:

  • 6 dag korniszonów,
  • 6 dag grzybków marynowanych,
  • 3 łyżki oliwy,
  • sól, pieprz,
  • 40 dag polędwicy wołowej,
  • 2 żółtka,
  • 6 dag cebuli,
  • 3 – 5 dag musztardy,

 

Przygotowanie:

  1. Wyrobić dobrze łyżką.
  2. Masę ułożyć na półmiseczku i uformować piramidkę, dookoła obłożyć siekanymi grzybkami, korniszonami.
  3. Befsztyk po tatarsku można podawać w porcjach.
  4. Wówczas ukształtować małe befsztyki, robiąc w każdym zagłębienie, do środka którego włożyć surowe żółtko.
  5. Przybrać siekanymi grzybkami, korniszonami.
  6. Befsztyk po tatarsku można przyrządzić z garmażeryjnego „tatara”.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x