Mielony z tatara – befsztyk wołowy
Mielony z „tatara”
Mielony z tatara – befsztyk wołowy. Można podawać z ziemniakami lub frytkami (garmażeryjnymi) odgrzanymi na patelni i z surówką z warzyw.
Befsztyk z Tatara
Składniki:
- 50 dkg „tatara” (garmażeryjnego),
- 10 dkg cebuli,
- 1 jajo,
- 4 dkg tłuszczu,
- 3 dkg mąki,
- 2 dkg masła,
- sól, pieprz,
Przygotowanie:
- Przyrządzić według przepisu „Befsztyk mielony”, biorąc zamiast mięsa wołowego z kością półfabrykat garmażeryjny „tatar”.
- Można podawać z ziemniakami lub frytkami (garmażeryjnymi) odgrzanymi na patelni i z surówką z warzyw.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]