Brukselka z tartą bułką
Brukselka z Tartą Bułką
jest świetnym dodatkiem do mięs, może też stanowić odrębną, smaczną potrawę. Aby nie była gorzka, trzeba zastosować prosty trick.
? Czas przygotowania: 30 min. ‖ IG:43 kcal/100 g ‖
Składniki:
- 80 dag brukselki,
- sól,
- 2 dag tartej bułki,
- 3 dag masła lub margaryny,
Przygotowanie:
- Aby pozbyć się z brukselki goryczki, wystarczy ją nieco przemrozić.
- Możemy ją wstawić na dwie godziny do zamrażalnika.
- Świeżą brukselkę oczyścić, dokładnie opłukać w dużej ilości zimnej wody, zalać wrzącą, osoloną wodą, przykryć.
- Gdy się zagotuje, odkryć na chwilę, dogotować pod przykryciem przez 20 minut.
- Kiedy już jest miękka, odcedzić, osączyć.
- Wyłożyć na półmisek, polać masłem zmieszanym ze zrumienioną tartą bułką.
- Brukselka z tartą bułką to dobry dodatek do mięsa.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]