Mięso - potrawyPRZEPISY

Cielęcina z jarzynami

Cielęcina z jarzynami

-Delikatne, jednocześnie dietetyczne danie to na pewno “Cielęcina z jarzynami”. Nadaje się zarówno dla dziecka, jak i dla rekonwalescenta. Pożywne i smaczne danie. Polecam. 🙂


Składniki:

  • 40 dag cielęciny bez kości, albo 60 z kością,
  • ¼ kg ziemniaków,
  • 30 dag warzyw,
  • ¼ kg fasoli szparagowej,
  • 10 dag koncentratu pomidorowego,
  • ¼ litra śmietany,
  • sól, papryka,

Przygotowanie:

  1. Mięso opłukać, pokroić albo porąbać (z kością) na kawałki, zalać wrzątkiem, osolić, gotować ok. 20 minut.
  2. Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w kostkę lub w talarki.
  3. Fasolę opłukać, oczyścić pokroić na kawałki 3 – 4 cm.
  4. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
  5. Do gotującego się mięsa dodać ziemniaki, warzywa, fasolę i pokrojoną w talarki cebulę.
  6. Gdy ziemniaki się ugotują dodać śmietanę, koncentrat, trochę papryki, posolić, ostrożnie wymieszać i jeszcze raz zagotować.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x