Cielęcina z jarzynami
Cielęcina z jarzynami
-Delikatne, jednocześnie dietetyczne danie to na pewno “Cielęcina z jarzynami”. Nadaje się zarówno dla dziecka, jak i dla rekonwalescenta. Pożywne i smaczne danie. Polecam. 🙂
Składniki:
- 40 dag cielęciny bez kości, albo 60 z kością,
- ¼ kg ziemniaków,
- 30 dag warzyw,
- ¼ kg fasoli szparagowej,
- 10 dag koncentratu pomidorowego,
- ¼ litra śmietany,
- sól, papryka,
Przygotowanie:
- Mięso opłukać, pokroić albo porąbać (z kością) na kawałki, zalać wrzątkiem, osolić, gotować ok. 20 minut.
- Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w kostkę lub w talarki.
- Fasolę opłukać, oczyścić pokroić na kawałki 3 – 4 cm.
- Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
- Do gotującego się mięsa dodać ziemniaki, warzywa, fasolę i pokrojoną w talarki cebulę.
- Gdy ziemniaki się ugotują dodać śmietanę, koncentrat, trochę papryki, posolić, ostrożnie wymieszać i jeszcze raz zagotować.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]