Mięso - potrawyPRZEPISY

Filety z dorsza z selerami

Filety z dorsza z selerami


Składniki:

  • 60 dag filetów z dorsza,
  • 50 dag ziemniaków,
  • 50 dag selera,
  • 10 dag cebuli,
  • sól, pieprz,
  • ¼ l śmietany,
  • 1 cytryna lub ⅓ łyżeczki kwasku cytrynowego,
  • ½ łyżeczki siekanej zieleniny,

Przygotowanie:

  1. Selery i ziemniaki umyć, obrać, opłukać.
  2. Selery pokroić w kostkę, ziemniaki w nieco większe kawałki, cebulę obrać i posiekać.
  3. Filety bez skóry podzielić na kawałki (około 20 kawałków), włożyć do rondla, dodać selery, ziemniaki i cebulę, podlać kilkoma łyżkami wrzącej wody i gotować powoli pod przykryciem około 20 minut, uzupełniając wyparowaną wodę.
  4. Następnie dodać szczyptę pieprzu, soli, otartą skórkę cytrynową i sok z cytryny lub kwasek cytrynowy, delikatnie wymieszać, zalać śmietaną i podgrzać nie gotując.
  5. Filety z dorsza z selerami przed wydaniem posypać siekaną zieleniną, podawać z ziemniakami.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x