Grzanki z serem «Rokpol»
Grzanki z serem «Rokpol»,
jako dodatek do wielu innych potraw, doskonałe grzanki z sosem beszamelowym i z serem «Rokpol». Smaczne, pożywne i wspaniale uzupełniają nasze dania, mogą też stanowić odrębną potrawę.
Składniki:
- ½ długiej bułki (kanapkowej),
- 8 – 10 dkg sera «Rokpol»,
- 1 jajo,
- ⅓ l gęstego sosu beszamelowego,
- 3 dkg masła,
- gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
- Przygotować grzanki, sporządzić sos beszamelowy, do którego dodać szczyptę tartej gałki muszkatołowej i nie zdejmując go z ognia wymieszać dokładnie z rozkruszonym serem, zaciągnąć całym surowym jajem i tak przygotowaną masę ułożyć w dość grubej warstwie na grzankach posmarowanych masłem.
- Zapiec krótko w gorącym piekarniku i szybko podać.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]