Holenderskie danie jednogarnkowe
Holenderskie danie jednogarnkowe (Hutspot met klapstuk)
Składniki:
- 1 kg wołowiny z kością (np. szponder),
- 80 dag ziemniaków,
- 80 dag marchewki,
- ¼ kg cebuli,
- 3 dag masła,
- sól, pieprz,
Przygotowanie:
- Wlewamy do naczynia ¾ l wody, solimy, gotujemy mięso wraz z marchewką i pokrojoną w plasterki cebulą.
- Dodajemy do mięsa obrane, pokrajane w ćwiartki ziemniaki i gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie.
- Wyjmujemy mięso i kroimy go na kawałki.
- Z ugotowanej marchewki, cebuli i ziemniaków robimy purée wraz z dodatkiem masła i pozostałego rosołu.
- Układamy na ogrzanym półmisku i obkładamy pokrajanymi kawałkami mięsa.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]