PRZEPISYPrzystawkiŚniadanie

Jaja mollet – półtwarde

Jaja mol­let.

Jak ugo­to­wać jaja, aby były ide­al­nie ta­kie, jak być po­winny, pół­twarde? Ta­kie są – Jaja Mol­let. Białko po­winno być cał­ko­wi­cie ścięte, żółtko ugo­to­wane na “pół­twardo”.


Skład­niki:

  • jaja su­rowe,

jaja-kurze-biale-tlo

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Jaja do­kład­nie umyć, wło­żyć do zim­nej wody, go­to­wać pod przy­kry­ciem pięć mi­nut od mo­mentu za­go­to­wa­nia wody.
  2. Wy­brać łyżką ce­dza­kową, schło­dzić, obrać.
  3. Uło­żyć na pół­mi­sku na list­kach zie­lo­nej sa­łaty, owi­nięte w cien­kie pla­stry szynki, ło­so­sia wę­dzo­nego itp.
  4. Po­da­wać w so­sach go­rą­cych, jak jaja w ko­szul­kach lub na zimno.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x