Jaja po chińsku
Jaja po chińsku
Jajka na twardo można użyć do różnych potraw. Można z nich także uczynić podstawę dania głównego. Wystarczy je dobrze przyprawić.
Składniki:
-
8 jaj ugotowanych na twardo,
-
5—6 szt. suszonych grzybów,
-
natka pietruszki,
-
2 łyżki oliwy,
-
5 łyżek ketchupu,
-
2 łyżki musztardy,
-
sól, pieprz
-
curry, gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
- Ugotowane jaja przekroić na pół, wyjąć żółtka;
- Grzyby umyć, namoczyć, ugotować, zemleć lub posiekać drobno razem z żółtkami,
połączyć z drobno pokrojoną natką pietruszki, doprawić. - Potem napełnić białka, ułożyć w naczyniu,
polać doprawioną oliwą wymieszaną z ketchupem i musztardą, chwilę poddusić, doprawić. - Podawać z ziemniakami, z ryżem, kluskami oraz warzywami.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]