KolacjaPRZEPISYŚniadanie

Jaja w szklance (po wiedeńsku)

Jaja w szklance – po wiedeńsku –

Ekskluzywne śniadanie?.. podawane w dobrych restauracjach, również hotelowych. A przecież to potrawa wcale nietrudna do zrobienia. Trzeba tylko spróbować… Smacznego! 🙂


Składniki:

  • 8 jaj,
  • sól,
  • 4 dag masła,

Przygotowanie:

  1. Świeże jaja umyć, włożyć łyżką do wrzącej wody, gotować 3 – 5 minut pod przykryciem.
  2. Wybrać łyżką, nadłubać skorupkę, wbijać po dwa jaja do małych, wysokich, wąskich szklanek ogrzanych gorącą wodą.
  3. Przy wybijaniu starać się, żeby żółtka pozostały w całości.
  4. Dodać surowe masło i sól.
  5. Podać na spodku z łyżeczką.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x