Desery i napojeŚniadanie

Kakao

Ka­kao, naj­le­piej go­rące.


kakao-do-filizanki

Skład­niki:

  • 3 dag ka­kao,
  • ⅛ l wody,
  • 1 l mleka,
  • cu­kier,

Przy­go­to­wa­nie:

  1. Za­go­to­wać mleko.
  2. Ka­kao roz­mie­szać do­kład­nie z wodą, aby nie było gru­dek, wlać do wrzą­cego mleka, osło­dzić do smaku i go­to­wać około 5 mi­nut.
  3. Za­miast mleka można ka­kao go­to­wać na wo­dzie i po­łą­czyć z żółt­kiem utar­tym z cu­krem.
  4. Na wierzch dać ubitą śmie­tanę kre­mówkę lub ubitą, osło­dzoną pianę z bia­łek (na jedno białko 3 dag cu­kru).
  5. Po­da­wać go­rące w dzbanku.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x