Kapuśniak z kiszonej kapusty szybka potrawa
Kapuśniak z kiszonej kapusty szybka potrawa.
Różne przepisy na kapuśniak
Składniki:
- 20 dkg ziemniaków,
- 30 dkg kiszonej kapusty,
- 5 dkg boczku wędzonego,
- 5 dkg cebuli,
- 2 litry wody,
- 1 ząbek czosnku,
- 1 kostka przyprawy do zup,
- ½ liścia bobkowego,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Boczek pokroić w kostkę, cebulę obrać, drobno posiekać, zrumienić z boczkiem na dużej patelni, dodać pokrojoną kiszoną kapustę i dusić pod przykryciem 8–10 minut często mieszając.
- Po zagotowaniu w czasie duszenia odkryć na 2–3 minuty, następnie dusić pod przykryciem
- Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokroić w cienkie plasterki, które wrzucamy do wrzącej wody i gotować przez 10 minut.
- Następnie dodać do nich kapustę z boczkiem i cebulą, kapuśniak z kiszonej kapusty gotować jeszcze około 5 minut.
- Pod koniec gotowania wkruszyć kostkę przyprawę do zup, dodać szczyptę pieprzu, czosnek roztarty z solą, liść bobkowy i jeśli potrzeba, sól do smaku.
- Kapuśniak z kiszonej kapusty szybka potrawa jest gotowa.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
