PRZEPISYWypiekaneWyroby cukiernicze

Lukier ucierany z cukru pudru

Lukier ucierany z cukru pudru


Składniki:

  • 30 dag cukru pudru
  • 1 cytryna
  • 2 – 3 łyżki wody
  • 1 – 2 łyżki rumu
    • olejek pomarańczowy,
    • cytrynowy,
    • ananasowy lub inny

Przygotowanie:

  1. Cukier puder ucierać, dodając po kilka kropel cytryny, rumu, olejku i tyle wody, aby wytworzyła się odpowiednio gęsta masa, nadająca się do lukrowania tortów, pierników itp.
  2. Przy sporządzaniu lukrów mają zastosowanie syropy różnych stopni.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x