Ciasto potrawyObiadPRZEPISY

Makaron zapiekany z jajami

Makaron zapiekany z jajami


Składniki:

  • 30 dag makaronu fabrycznego (rurki, kolanka),
  • 4 jaja (ugotowane na twardo),
  • sól,
  • ⅛ l śmietany,
  • 1 żółtka,
  • 4 dag sera tylżyckiego,
  • 2 dag tłuszczu,

Przygotowanie:

  1. Jaja obrać. Ugotować makaron (patrz «makaron fabryczny»), pokroić w kostkę, dodać obrane i pokrojone w grubą kostkę jaja, tłuszcz, wymieszać, wyłożyć na półmisek lub do żaroodpornego naczynia, zalać osoloną, rozmąconą z żółtkiem śmietaną.
  2. Z wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika na kilka minut.
  3. Gdy ser się zrumieni, makaron zapiekany z jajami podawać z surówką z pomidorów lub z innych warzyw.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x