Marmolada porzeczkowo agrestowo dyniowa
Marmolada porzeczkowo-agrestowo-dyniowa
Składniki:
- ½ kg dyni,
- ½ kg porzeczek (czerwone lub czarne),
- ½ kg agrestu,
- ½ kg jabłek,
- 40 dag cukru,
Przygotowanie:
- Umyte jabłka pokroić na części.
- Umytą dynię oczyścić ze skóry i miękiszu z pestkami, pokroić, dodać do jabłek i razem zagotować, a następnie przetrzeć.
- Umyte i osączone porzeczki i agrest oczyścić z szypułek i wsypać do drugiego rondla posypując cukrem.
- Zmiażdżyć tłuczkiem, rozgotować pod przykryciem, przetrzeć i dodać do przecieru jabłkowo-dyniowego.
- Wymieszać i podgrzewać, aż marmolada wykaże oznaki krzepnięcia.
- Przełożyć na gorąco do słoików i zamknąć.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]