Ciasto potrawyPRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWyroby cukiernicze

Masa makowa z miodem

Masa makowa z miodem.

Domowy przepis na «Masę makową» wykorzystywaną do wypieków. Można upiec ciasta – makowce, strudle, bułki – drożdżówki, wreszcie torty. Na każdą okazję, tradycyjny, staropolski przepis.


Składniki:

  • ½ kg maku,
  • 25 dag cukru,
  • 2 białka,
  • 4 łyżki miodu,
  • 5 dag masła lub margaryny,
  • 5 dag skórki pomarańczowej,
  • 3 dag rodzynków,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić zgodnie z przepisem «ma­sa ma­ko­wa»”, dodając
    1. siekaną skórkę pomarańczową,
    2. zmielone orzechy, lub migdały,
    3. opłukane rodzynki,
    4. miód.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x