Masa migdałowa z sokiem owocowym
«Masa migdałowa z sokiem owocowym».
Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie faktycznie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje dodatkowo niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.
Składniki:
- 15 dkg migdałów,
- 2 – 3 łyżki soku malinowego,
- sok z cytryny,
- 1 kieliszek rumu,
- ⅛ – ¼ l śmietanki,
- 10 – 15 dkg cukru pudru,
- wanilia,
Przygotowanie:
- Migdały sparzyć, obrać ze skórki, wpierw lekko zrumienić w piekarniku, przepuścić przez maszynkę.
- Następnie połączyć z sokiem malinowym, cytrynowym i rumem, starannie utrzeć.
- Ubić śmietankę, na końcu ubijania dodać cukier i wanilię, wymieszać z migdałami.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]