DietyMięso - potrawyObiadPRZEPISYPrzystawki

Papryka nadziewana mięsem i ryżem

Papryka nadziewana mięsem i ryżem.


Składniki:

  • 40 dag mięsa wieprzowego bez kości,
  • 8 dużych strąków słodkiej papryki,
  • 3 dag tłuszczu,
  • 5 dag cebuli,
  • 10 dag ryżu,
  • 1 jajo,
  • 1 ząbek czosnku,
  • majeranek,
  • 2 łyżki siekanej zieleniny,
  • ½ l sosu pomidorowego,
  • sól,

Przygotowanie:

  1. Paprykę wpierw opłukać, wydrążyć pestki (strąków nie rozcinać).
  2. Następnie ryż ugotować na półmiękko.
  3. Cebulę obrać, następnie pokroić w kostkę i zrumienić na tłuszczu.
  4. Mięso opłukać, przepuścić przez maszynką, dodać ryż, jajo, cebulę, roztarty z solą czosnek, szczyptę majeranku, jedną łyżkę siekanej zielonej pietruszki.
  5. Na koniec wszystkie składniki dokładnie wymieszać.
  6. Przyrządzić sos pomidorowy z zasmażką.
  7. Wydrążone strąki papryki osolić, napełnić nadzieniem, ułożyć w rondlu, zalać sosem pomidorowym, gotować do miękkości.
  8. Gdy sos zbyt zgęstnieje, dodać do niego powoli nieco wody.
  9. Podawać z ziemniakami z wody lub odsmażanymi.
  10. Papryka nadziewana mięsem i ryżem – przed wydaniem posypać siekaną zieleniną.

0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest


0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x