Pasztet wegetarian


Pasztet wegetarian.

Zdaniem amerykańskiego dietetyka dr. J.D’Adamo zasadniczy wpływ na metabolizm ma mianowicie grupa krwi. Od niej zależy np. ilość soków żołądkowych i zdolność do trawienia określonych pokarmów, dlatego też ludzie różnie na nie reagują. Jeśli będziesz jeść to, co twój organizm trawi bez trudu, to owszem, przyspieszysz przemianę materii i spalanie tłuszczu. 


Składniki:

  • ½ kg grzybów (pieczarki, lub inne) – mogą też być suszone, ugotowane albo soja czy soczewica,
  • 2 – 3 cebule,
  • 2 jaja, 
  • 1 bułka czerstwa,
  • tarta bułka
  • tłuszcz, 
  • 1 pietruszka ugotowana, 
  • sól, 

Przygotowanie:

  1. Pieczarki wpierw zetrzeć na tarce.
  2. W przypadku innych grzybków należy je ugotować, odcedzić, i zemleć. 
  3. Natomiast soję lub soczewicę ugotować jak zwykle, dodając szczyptę kwasku. 
  4. Następnie cebule posiekać, a potem podsmażyć na oleju i dusić 15 -20 minut razem z pieczarkami. 
  5. Jeśli dajemy inne grzyby, soję lub soczewicę to razem z usmażoną cebulą i ugotowaną pietruszką przemielić przez maszynkę, a potem smażymy na patelni odparowując nadmiar wody. 
  6. Gdy masa lekko przestygnie, dodać soli i pieprzu oraz żółtka i tyle bułki tartej, aby masa była gęstawa.
  7. Na koniec wymieszać ją delikatnie z ubitą pianą i włożyć do blachy keksowej wysmarowanej olejem i posypanej bułką tartą. 
  8. Pasztet wegetarian zapiekać około 30 minut w nagrzanym piekarniku.
  9. Wiele osób woli ten pasztet od wędliny. 

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x