Mięso - potrawyPRZEPISYŚwiąteczne i karnawałowe

Pasztet z królika

Pasztet z królika nie tylko na Święta Wielkanocne.


Składniki:

  • przodek i podroby z królika,
  • 15 dkg wieprzowego podgardla,
  • 10 dkg boczku wędzonego,
  • ¼ kg wątroby cielęcej lub wieprzowej,
  • 10 dkg włoszczyzny (cebula, marchew, pietruszka, seler),
  • 6 dkg słoniny,
  • 2 – 3 liście bobkowe,
  • pieprz,
  • 6 dkg czerstwej bułki,
  • 3 – 4 jajka,
  • 2 dkg grzybów suszonych,
  • 3 dkg tłuszczu do posmarowania formy,
  • gałka muszkatołowa,
  • sól,
  • imbir,

pasztet
Pasztet.

Przyrządzić jak pasztet z cielęciny.


Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x