Pasztet z zająca
Pasztet z zająca.
Tradycyjny przepis a nade wszystko – Prosty, ale efekt doskonały!. Trzeba go wypróbować, zapisać i później wracać do niego przy każdej okazji!
Składniki:
- przodek i podroby zajęcze,
- ¼ kg tłustej wieprzowiny,
- ¼ kg wątroby cielęcej lub wieprzowej,
- 10 dag włoszczyzny (cebula, marchew, pietruszka, seler),
- 6 dag słoniny,
- 2 – 3 liście bobkowe,
- pieprz,
- 6 dag czerstwej bułki,
- 3 – 4 jajka,
- 2 dag grzybów suszonych,
- 3 dag tłuszczu do posmarowania formy,
- gałka muszkatołowa,
- sól,
- imbir,
Przygotowanie:
- Przyrządzić w ten sposób jak w przepisie pasztet z cielęciny.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]