Pasztet z zająca

Pasztet z zająca.

Tradycyjny przepis a nade wszystko – Prosty, ale efekt doskonały!. Trzeba go wypróbować, zapisać i później wracać do niego przy każdej okazji!



Składniki:

  • przodek i podroby zajęcze,
  • ¼ kg tłustej wieprzowiny,
  • ¼ kg wątroby cielęcej lub wieprzowej,
  • 10 dag włoszczyzny (cebula, marchew, pietruszka, seler),
  • 6 dag słoniny,
  • 2 – 3 liście bobkowe,
  • pieprz,
  • 6 dag czerstwej bułki,
  • 3 – 4 jajka,
  • 2 dag grzybów suszonych,
  • 3 dag tłuszczu do posmarowania formy,
  • gałka muszkatołowa,
  • sól,
  • imbir,

Przygotowanie:

  1. Przyrządzić w ten sposób jak w przepisie pasztet z cielęciny.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głos
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x
()
x