Płucka wieprzowe w kwaśnym sosie
Płucka wieprzowe w kwaśnym sosie,
jak wszystkie potrawy przygotowywane z podrobów są rzeczywiście bardzo smaczne. Warto też spróbować je wykonać samemu. Przygotowujemy je podobnie, jak płucka cielęce w sosie kwaśnym. Trzeba je starannie wypłukać, potem odciąć tchawicę. Można je podawać z ziemniakami i jarzyną gotowaną lub surówką z warzyw.
Składniki:
- 80 dag płucek wieprzowych,
- 3 dag cebuli,
- 4 dag tłuszczu,
- 3 dag męki,
- 20 dag włoszczyzny,
- 2 – 3 ziarnu ziela angielskiego,
- sól, ocet, pieprz,
- 1 liść laurowy,
Przygotowanie:
- Przyrządzić według przepisu: „Płucka cielęce na kwaśno”.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]