Raki z wody
Raki z wody.
Jeżeli chcesz podać coś, co rzadko pokazuje się na naszych stołach, dodatkowo szukasz potrawy szybko przygotowywanej i łatwej, polecić można «Raki z wody». Są smaczne i faktycznie można nimi na pewno zaimponować.
Składniki:
- 25 – 30 raków,
- ½ łyżki kminku,
- 1 pęczek koperku i zielonej pietruszki,
- sól,
Przygotowanie:
- Raki umyć szczoteczką pod bieżącą wodą, następnie wrzucić do osolonej, wrzącej wody, włożyć koperek i opłukaną pietruszkę, dodać szczyptę kminku.
- Gotować zaś w wysokim rondlu pod przykryciem około 15 minut.
- Ugotowane raki odcedzić, ułożyć na półmisku grzbietem do góry.
- Przybrać zieloną pietruszką.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]