Ryba z rusztu
Ryba z Rusztu
Kiedy nadchodzi wiosna i robi się cieplej tysiące ludzi oblega swoje ogródki działkowe lub inne miejsca pod otwartym niebem grillując co się tylko da. Poznaj przepis na rybę z rusztu i zaskocz swoich znajomych tą pyszną przystawką. Z pewnością ja docenią.
Składniki:
- 40 dag filety z ryby (2 sztuki),
- sok z cytryny 2 łyżki oleju,
- mąka do oprószenia,
- sól,
- posiekana natka pietruszki.
Ryba z rusztu – przygotowanie:
- Rybę opłukać szybko pod bieżącą wodą, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i pozostawić na 15 minut.
- Później osolić, posmarować olejem ze wszystkich stron, podobnie natłuścić ruszt.
- Rybę oprószyć mąką, wsunąć na ruszt pod rozgrzany grill i piec 10-15 minut.
- Po upływie połowy czasu pieczenia odwrócić rybę na drugą stronę.
- Ułożyć na ogrzanym półmisku i podawać posypaną natką pietruszki.
- Podawać z ziemniakami albo pełnoziarnistym pieczywem.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]