PRZEPISYPrzetwory domowePrzystawki

Sałatka z zielonych pomidorów

Sałatka z zielonych pomidorów.


Składniki:

  • 1 kg zielonych pomidorów,
  • ½ kg cebuli,
  • 2 szklanki wody,
  • ½ szklanki octu winnego,
  • 1 dag cukru,
  • 3 dag soli,
  • kilka ziaren gorczycy i pieprzu,
marmolada wieloowocowa
Zielone pomidory.

Przygotowanie:

  1. Umyć pomidory, zanurzyć na chwilę we wrzątku.
  2. Schłodzić w zimnej wodzie, obrać ze skórki i pokroić w plastry.
  3. Umytą i obraną cebulę zanurzyć we wrzątku i pokroić w plastry.
  4. Warzywa ułożyć w słoiczkach (0.3-05 l).
  5. Ugotować zalewę i zalać wrzącą na wysokość około 2 cm poniżej brzegu słoika.
  6. Zamknąć i spasteryzować słoiki przez 20-25 minut w temperaturze 85°C.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x