Sałatka z zielonych pomidorów
Sałatka z zielonych pomidorów.
Składniki:
- 1 kg zielonych pomidorów,
- ½ kg cebuli,
- 2 szklanki wody,
- ½ szklanki octu winnego,
- 1 dag cukru,
- 3 dag soli,
- kilka ziaren gorczycy i pieprzu,
Przygotowanie:
- Umyć pomidory, zanurzyć na chwilę we wrzątku.
- Schłodzić w zimnej wodzie, obrać ze skórki i pokroić w plastry.
- Umytą i obraną cebulę zanurzyć we wrzątku i pokroić w plastry.
- Warzywa ułożyć w słoiczkach (0.3-05 l).
- Ugotować zalewę i zalać wrzącą na wysokość około 2 cm poniżej brzegu słoika.
- Zamknąć i spasteryzować słoiki przez 20-25 minut w temperaturze 85°C.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]