PRZEPISYPrzystawki

Pasty warzywno owocowe

Pasty warzywno owocowe nadają się jako dodatek do pieczywa, do mięs i sosów, a także do białego sera i do żółtych serów.

Przetwory warzywno-owocowe
Pasty warzywno owocowe – Pomidory i owoce
  1. Najczęstszym składnikiem są tu pomidory, połączone z różnymi owocami i aromatycznymi dodatkami.
  2. Doprawia się je do smaku, tak aby były bardziej łagodne lub pikantne.
  3. Pasty, czasami są nazywane również sosami, powidełkami, mogą mieć różną konsystencję.

Najlepiej przechowywać je w opakowaniach takiej wielkości, aby po otwarciu można było je zużyć w całości.

Przykładowe pasty i sosy mogą być inspiracją dla własnej kulinarnej pomysłowości.

Pasty przygotowuje się zagęszczając je przez odparowanie, dlatego też są pozbawione witaminy C.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x