KolacjaPRZEPISYŚniadanie

Ser smażony

Ser smażony


Składniki:

  • 40 dag sera (twarogu),
  • 1 żółtko,
  • 3 dag masła lub margaryny,
  • papryka konserwowa,
  • kminek, sól,

Przygotowanie:

ser-smazony-z-kminkiem

  1. Ser rozkruszyć widelcem na miseczce, lekko osolić, przykryć, postawić w ciepłym miejscu na 2 – 3 dni (w zimie trochę dłużej).
  2. Kiedy ser zacznie się ciągnąć, włożyć na rozgrzane masło i smażyć na wolnym ogniu mieszając tak długo, aż się stopi.
  3. Dodać kminku, albo posiekaną paprykę, osolić, wymieszać szybko z żółtkiem, uważając, żeby się nie ścięło, gorący ser wylać na salaterkę.
  4. Podawać do chleba gorący lub ostudzony.

Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x