Śledzie w ostrym sosie
Śledzie w ostrym sosie
Śledzie można przyrządzać na wiele sposobów. Można je marynować, piec lub podawać w śmietanie. Można także przygotować samodzielnie śledzie w ostrym sosie. Poniżej znajdziesz sposób jak to zrobić poprawnie.
Składniki:
- ½ kg śledzi solonych,
- 2 jajka na twardo,
- majonez,
- śmietana,
- chrzan tarty,
- szczypiorek,
- sok z cytryny.
Przygotowanie:
- Śledzie wymoczyć, odlać wodę.
- Przygotować sos, śmietanę wymieszać z majonezem, chrzanem, sokiem z cytryny, posiekanym szczypiorkiem i łyżką utartego na drobnej tarce buraka.
- Śledzie pokroić na mniejsze kawałki, ułożyć na półmisku polać sosem.
- Udekorować plastrami cytryny i piórkami szczypiorku.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
