PRZEPISYSosy

Sos koperkowy szczypiorkowy

Sos Koperkowy – Szczypiorkowy


Składniki:

  • 2 – 3 łyżki siekanego koperku (szczypiorku),
  • ¼ l rosołu lub wywaru z warzyw,
  • ⅛ l śmietany,
  • 3 – 4 dag mąki,
  • sól,
  • 2 dag masła,

Przygotowanie:

  1. Koperek (szczypiorek) opłukać, otrząsnąć, posiekać.
  2. Zimny rosół zmieszać z mąką, osolić, zagotować, połączyć ze śmietaną, koperkiem lub szczypiorkiem, dodać masło.
  3. Można połączyć z żółtkami.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x