Mięso - potrawyObiadSosy

Sos z marmolady głogowej

Sos z marmolady głogowej

jest raczej nietuzinkowym składnikiem uzupełniającym nasze kuchenne menu. Niezbyt znany, lecz bardzo smaczny, stanowi doskonałe uzupełnienie dań mięsnych, wegetariańskich i deserów.


Składniki:

  • 10 – 15 dag marmolady głogowej,
  • 1 dag mąki ziemniaczanej,
  • ¼ l wody,
  • cukier,
  • 1 kieliszek wina owocowego,

Przygotowanie:

  1. Wodę wpierw zmieszać z mąką ziemniaczaną i marmoladą,
  2. następnie dodać cukier do smaku, wino,
  3. na koniec zagotować.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x