PRZEPISYSosy

Sos ze śmietany z chrzanem i tartym jabłkiem

Sos ze śmietany z chrzanem i tartym jabłkiem


Składniki:

  • ¼ l śmietany,
  • 10 dag chrzanu,
  • 10 dag jabłek,
  • sól, cukier,
  • kwasek cytrynowy, ocet albo cytryna,

Przygotowanie:

  1. Chrzan umyć, obrać, zetrzeć na drobnej tarce, dodać opłukane, starte jabłko (jeśli skóra gruba, obrać).
  2. Połączyć ze śmietaną, przyprawić do smaku solą, cukrem, kwaskiem cytrynowym lub octem.

0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest


0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x