Suflet z fasolą po polsku
Suflet z fasolą – składniki:
- 2 dag fasoli,
- 15 dag mózgu,
- 1 duża cebula,
- 1½ łyżki tłuszczu,
- 4 jaja,
- 5 dag twardego sera,
- sól, pieprz,
- bułka tarta i tłuszcz.
Przygotowanie:
- Przebraną fasolę opłukać, zalać wodą i zagotować.
- Pozostawić na 2 godziny, następnie ugotować, odcedzić i zmielić.
- Mózg obrać z błon, opłukać i zmielić.
- Cebulę obrać i drobno pokroić, usmażyć, dodać mózg
i dalej smażyć przez kilka minut ciągle mieszając. - Wymieszać z fasolą, dodać przyprawy, przełożyć
do wysmarowanej tartą bułką foremki i zapiec.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]