Ciasto potrawyDania głównePRZEPISY

Suflet z fasolą po polsku

Suflet z fasolą – składniki:

  • 2 dag fasoli,
  • 15 dag mózgu,
  • 1 duża cebula,
  • 1½ łyżki tłuszczu,
  • 4 jaja,
  • 5 dag twardego sera,
  • sól, pieprz,
  • bułka tarta i tłuszcz.

Przygotowanie:

fasola
Fasola.
  1. Przebraną fasolę opłukać, zalać wodą i zagotować.
  2. Pozostawić na 2 godziny, następnie ugotować, odcedzić i zmielić.
  3. Mózg obrać z błon, opłukać i zmielić.
  4. Cebulę obrać i drobno pokroić, usmażyć, dodać mózg
    i dalej smażyć przez kilka minut ciągle mieszając.
  5. Wymieszać z fasolą, dodać przyprawy, przełożyć
    do wysmarowanej tartą bułką foremki i zapiec.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x