Desery i napojeObiadPRZEPISYPrzystawki

Surówka z melona

Surówka z melona


Owoce konserwowane alkoholem są zwyczajną rzeczą w krajach południowych. Jeżeli zalejemy owoce zbyt mocnym spirytusem, zrobi się z tego wyborna nalewka owocowa, owoc zaś swój smak, właściwy smak i kolor przekaże do nalewki. Alkohol do 33% wystarczy do powstrzymania fermentacji. Jednocześnie otrzepujemy smaczny napój, albo przystawkę do obiadu.

Składniki:

Przygotowanie:

  1. Melon umyć, podzielić na ćwiartki, obrać ze skórki, usunąć pestki, pokroić w słupki, ułożyć w szklanej salaterce, przesypać cukrem z wanilią.
  2. Przyprawić winem i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym.
  3. Przyrządzić na 2 godziny przed podaniem i silnie oziębić w lodówce.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x