Befsztyk po tatarsku tatar
Befsztyk po tatarsku
(tatar)
Składniki:
- 6 dag korniszonów,
- 6 dag grzybków marynowanych,
- 3 łyżki oliwy,
- sól, pieprz,
- 40 dag polędwicy wołowej,
- 2 żółtka,
- 6 dag cebuli,
- 3 – 5 dag musztardy,
Przygotowanie:
- Wyrobić dobrze łyżką.
- Masę ułożyć na półmiseczku i uformować piramidkę, dookoła obłożyć siekanymi grzybkami, korniszonami.
- Befsztyk po tatarsku można podawać w porcjach.
- Wówczas ukształtować małe befsztyki, robiąc w każdym zagłębienie, do środka którego włożyć surowe żółtko.
- Przybrać siekanymi grzybkami, korniszonami.
- Befsztyk po tatarsku można przyrządzić z garmażeryjnego „tatara”.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]