Ciastka półkruche z masą czekoladową
Ciastka półkruche z masą czekoladową lub kawową
Składniki:
ciasto:
- 30 dkg mąki,
- 10 dkg tłuszczu,
- 1 jajo,
- 2 żółtka,
- 10 dkg cukru pudru,
- 2 – 3 łyżki śmietany,
- ½ łyżki proszku do pieczenia,
- 2 dkg masła do formy,
masa czekoladowa:
- 2 jaja,
- wanilia,
- 15 dkg masła,
- 1 łyżka spirytusu lub wódki,
- 3 dkg cukru pudru,
- wanilia,
- 3 dkg kakao,
- 6 łyżek mleka,
Przygotowanie:
- Przyrządzić ciasto według przepisu «Placek półkruchy z marmoladą».
- Upiec małe krążki z ciasta i przełożyć masą przygotowaną według przepisu: «Kruche ciasta z masą czekoladową lub kawową».
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]