Cielęcina w marynacie
Cielęcina w marynacie
Składniki:
- ½ kg cielęciny bez kości,
- < 100 ml octu 10%,
- 50 ml wody,
- 5 dkg cebuli,
- 5 dkg selera,
- mleko.
- 5 dkg pietruszki,
- 5 dkg marchewki,
- sól, pieprz, cukier,
- liść laurowy, ziele angielskie,
Przygotowanie:
- Mięso umyć, oczyścić z błony, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na około 24 godziny.
- Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paseczki, zalać wodą, dodać umyte mięso i przyprawy, ugotować
- Pod koniec gotowanie wlać ocet.
- Po ugotowaniu pozostawić w marynacie na kilka godzin.
- Wyjąć mięso z marynaty, pokrajać w ukośne plastry, ułożyć na półmisku, polać sosem tatarskim,
udekorować pomidorem, cząstkami jaja i natką pietruszki.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]