Mięso - potrawyPRZEPISY

Cielęcina w marynacie

Cielęcina w marynacie


Składniki:

  • ½ kg cielęciny bez kości,
  • < 100 ml octu 10%,
  • 50 ml wody,
  • 5 dkg cebuli,
  • 5 dkg selera,
  • mleko.
  • 5 dkg pietruszki,
  • 5 dkg marchewki,
  • sól, pieprz, cukier,
  • liść laurowy, ziele angielskie,

cielęcina
Cielęcina w marynacie.

Przygotowanie:

  1. Mięso umyć, oczyścić z błony, zalać mlekiem i pozostawić w chłodnym miejscu na około 24 godziny.
  2. Warzywa umyć, obrać, opłukać, pokroić w paseczki, zalać wodą, dodać umyte mięso i przyprawy, ugotować
  3. Pod koniec gotowanie wlać ocet.
  4. Po ugotowaniu pozostawić w marynacie na kilka godzin.
  5. Wyjąć mięso z marynaty, pokrajać w ukośne plastry, ułożyć na półmisku, polać sosem tatarskim,
    udekorować pomidorem, cząstkami jaja i natką pietruszki.


Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x