Grzyby suszone smażone panierowane
Grzyby suszone smażone panierowane
Składniki:
- 8 szt grzybów (8 dag) suszonych średniej wielkości,
- ¼ l mleka,
- 3 dag mąki,
- 1 jajo,
- 6 dag tartej bułki,
- 6 dag tłuszczu,
- sól, pieprz,
Przygotowanie:
- Grzyby starannie wymyć, wymoczyć w mleku przez 2 godziny, dodać ¼ l wody.
- Ugotować do miękkości, odcedzić, osączyć (wywar zużyć do przyprawienie kapusty, zupy, sosu itp.).
- Grzyby panierować: w mące, jajach rozmąconych, tartej bułce.
- Smażyć z dwóch stron na rozgrzanym tłuszczu.
- Podawać z kapustą zasmażaną, gotowaną na wywarze z grzybów, z ziemniakami purée i sosem chrzanowym.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]