Jaja w szklance (po wiedeńsku)
Jaja w szklance – po wiedeńsku –
Ekskluzywne śniadanie?.. podawane w dobrych restauracjach, również hotelowych. A przecież to potrawa wcale nietrudna do zrobienia. Trzeba tylko spróbować… Smacznego! 🙂
Składniki:
- 8 jaj,
- sól,
- 4 dag masła,
Przygotowanie:
- Świeże jaja umyć, włożyć łyżką do wrzącej wody, gotować 3 – 5 minut pod przykryciem.
- Wybrać łyżką, nadłubać skorupkę, wbijać po dwa jaja do małych, wysokich, wąskich szklanek ogrzanych gorącą wodą.
- Przy wybijaniu starać się, żeby żółtka pozostały w całości.
- Dodać surowe masło i sól.
- Podać na spodku z łyżeczką.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]