Desery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekaneWyroby cukiernicze

Masa pomarańczowa I

«Masa pomarańczowa I».

Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków faktycznie taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, aczkolwiek dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.


Masa pomarańczowa I
Masa pomarańczowa

Składniki:

  • 30 dkg masła,
  • 20 dkg cukru pudru,
  • 4 dkg mąki,
  • ⅛ l śmietanki,
  • 1 cytryna,
  • 2 pomarańcze

Przygotowanie:

  1. Wpierw 5 dkg masła rozgrzać, dodać mąkę, krótko zasmażyć nie rumieniąc, dodać śmietankę.
  2. Następnie zagotować ciągle mieszając, gęstą masę rozprowadzić sokiem z cytryny i pomarańczy, ostudzić.
  3. Połączyć z masłem utartym z cukrem na pulchną masę, dodać startą masę, na koniec dodać startą skórkę cytrynową i pomarańczową.
Print Friendly, PDF & Email
0 0 głosy
Article Rating
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x