Karp w pomidorach
Jednym z nich jest karp w pomidorach.
Poniżej znajdziesz przepis. Porcja tutaj opisana przeznaczona jest na 6 osób
Składniki:
- 1 karp (1,2 kg),
- 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
- 6 strąków papryki (czerwona, zielona, żółta),
- 50 ml oleju arachidowego lub sojowego,
- 1 duża cebula,
- sól, ostra papryka mielona
Karp w pomidorach – przygotowanie:
- Sprawić karpia, oczyścić, wypłukać i natrzeć czosnkiem roztartym solą.
- Przesmażyć w rondlu na oleju pastę pomidorową,
dolać szklankę wody stale mieszając, dodać paprykę w proszku. - Zagotować.
- Pokroić rybę w dzwonka, dołożyć do rondla,
dodać oczyszczone strąki papryki w całości, gotować pod przykryciem przez ½ godziny. - Wyłożyć na rybę półmisek, polać sosem, przybrać papryką ułożoną pionowo do ryby.
- Do tego podawać ryż ugotowany na sypko.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]