Dania głównePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałowe

Karp w pomidorach

Jednym z nich jest karp w pomidorach.

Poniżej znajdziesz przepis. Porcja tutaj opisana przeznaczona jest na 6 osób

Składniki:

  • 1 karp (1,2 kg),
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego,
  • 6 strąków papryki (czerwona, zielona, żółta),
  • 50 ml oleju arachidowego lub sojowego,
  • 1 duża cebula,
  • sól, ostra papryka mielona

Karp w pomidorach – przygotowanie:

  1. Sprawić karpia, oczyścić, wypłukać i natrzeć czosnkiem roztartym solą.
  2. Przesmażyć w rondlu na oleju pastę pomidorową,
    dolać szklankę wody stale mieszając, dodać paprykę w proszku.
  3. Zagotować.
  4. Pokroić rybę w dzwonka, dołożyć do rondla,
    dodać oczyszczone strąki papryki w całości, gotować pod przykryciem przez ½ godziny.
  5. Wyłożyć na rybę półmisek, polać sosem, przybrać papryką ułożoną pionowo do ryby.
  6. Do tego podawać ryż ugotowany na sypko.

 

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x