Dania główneDesery i napojePRZEPISYRodzaj posiłkuŚniadanie

Kasza manna na mleku

Kasza Manna Na Mleku

Kaszę mannę otrzymuje się przy mieleniu ziaren pszenicy na mąkę. To jedna z frakcji przemiału. Poddaje się ją oczyszczaniu w wialni kaszkowej. Tu oczyszcza się ją od frakcji drobnych otrębów kaszy i mąki. Tak otrzymany produkt ma nazwę handlową “Kasza manna”.


Składniki:

  • 10 dag kaszy manny,
  • 250 ml wody,
  • 2 dag cukru,
  • 1 ¼ litra mleka,

Przygotowanie:

  1. Kaszę wymieszać z 125 ml mleka i 250 ml wody, rozkleić.
  2. Resztę zagotowanego mleka dolać, posłodzić lub dodać dżemu do smaku.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x