Makaron zapiekany z jajami
Makaron zapiekany z jajami
Składniki:
- 30 dag makaronu fabrycznego (rurki, kolanka),
- 4 jaja (ugotowane na twardo),
- sól,
- ⅛ l śmietany,
- 1 żółtka,
- 4 dag sera tylżyckiego,
- 2 dag tłuszczu,
Przygotowanie:
- Jaja obrać. Ugotować makaron (patrz «makaron fabryczny»), pokroić w kostkę, dodać obrane i pokrojone w grubą kostkę jaja, tłuszcz, wymieszać, wyłożyć na półmisek lub do żaroodpornego naczynia, zalać osoloną, rozmąconą z żółtkiem śmietaną.
- Z wierzchu posypać tartym serem. Wstawić do piekarnika na kilka minut.
- Gdy ser się zrumieni, makaron zapiekany z jajami podawać z surówką z pomidorów lub z innych warzyw.
Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]