Ciasto potrawyDesery i napojePRZEPISYŚwiąteczne i karnawałoweWypiekane

Masa marcepanowa z różą

«Masa Marcepanowa z Różą»


Przygotowanie. Do naszych deserów, tortów, ciastek i wypieków taka masa będzie wspaniałym dodatkiem. Prosta do wykonania, dodaje niesamowitego smaku naszym wyrobom cukierniczym.

Składniki:

  • ¼ kg migdałów,
  • ¼ kg cukru,
  • ⅛ l wody,
  • 1 cytryna,
  • ½ łyżki octu 6%,
  • 2 łyżki tartej róży cukrowej,

Masa marcepanowa z różą – przygotowanie:

  1. Migdały sparzyć, obrać ze skórki, lekko, przepuścić przez maszynkę,
  2. Z cukru, wody i octu sporządzić syrop 2 stopnia „do nitki”, ostudzić do 60°C, wlać na miskę i ucierać.
  3. Jeżeli tworząca się pomadka jest za gęsta, rozrzedzić sokiem z cytryny lub rozpuszczonym kwaskiem cytrynowym.
  4. Do pomadki dodać różę, rozetrzeć i wymieszać z migdałami.
  5. Masę można sporządzać również bez róży.

Kliknij i głosuj na artykuł
[Total: 0 Average: 0]
0 0 głosy
Article Rating

Powiązane zdjęcia:

Subskrybuj
Powiadom o
guest
0 komentarzy
najstarszy
najnowszy oceniany
Informacje zwrotne w linii
Zobacz wszystkie komentarze
0
Co o tym myślisz, proszę o komentarz.x